Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

Η λιμνοθάλασσα της Επανωμής...

Οι εικόνες που ακολουθούν πάρθηκαν πριν από λίγες μέρες στις απαρχές της λιμνοθάλασσας της Επανωμής. Η λιμνοθάλασσα της Επανωμής τελεί υπο υψηλό καθεστώς εθνικής προστασίας και αποτελεί μία Σημαντική Περιοχή για τα Πουλιά της Ελλάδας (Ορνιθολιγική Εταιρία Ελλάδας).


Στην λιμνοθάλασσα αυτή αναπαράγεται το νεροχελίδονο (Glareoa pratincola), επίσης εδώ φωλιάζει και ο κορμοράνος (Phalacrocorax carbo), και τα δύο ευαίσθητα στις δραστηριότητες του ανθρώπου και σε ελεγχόμενη κατάσταση ακόμα. Επίσης, εδώ αρκετές φορές παρατηρούνται φλαμίνγκο (Phoenicopterus ruber) καθώς και πολλά άλλα είδη. Αν δεν ληφθούν όμως μέτρα, όλα αυτά θα χαθούν..




2 σχόλια:

Εναλλακτικός είπε...

όπου, η πλαστικοποιήση της καθημερινότητάς μας, αντικαθιστά τη φύση.....
Γιατί δε μαζευόμαστε καμιά 15αριά να πάμε για καθαρισμό;

biologion είπε...

Με τέτοια βρωμια..δυστυχώς απαιτούνται παραπάνω από 15.. επίσης, ακόμα και αν καθαριστεί(που θα ήταν μία πολύ αξιόλογη προσπάθεια) θα είναι θέμα χρόνου να ξαναγυρίσει στην ίδια κατάσταση, καθώς στο διάστημα των 2 ωρών που βισκόμασταν εμείς εκεί ήρθαν δυο φορές ασυνείδητοι συμπολίτες μας με αγροτικά αυτοκίνητα και έριξαν μπάζα και γενικότερα σκουπίδια. Το μόνο θετικό είναι ότι η περιοχή μέσω ενός προγράμματος της Ορνιθολογικής Εταιρίας Ελλάδος έχει αποκτήσει έναν "παρατηρητή" που θα την ενημερώνει για παρόμοιες ενέργεις. Συνεπώς κάποια αντίδραση από φορέα με δύναμη είναι σχεδόν βέβαιο πως θα υπάρξει..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails