Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

The Cove (Ο όρμος)

Πρόκειται για ένα ντοκυμαντέρ που καταγράφει λαθραία υπό την ηγεσία του φημισμένου εκπαιδευτή δελφινιών Ric O'Barry, μιας ομάδας ακτιβιστών και του Λούη Ψυχογιού, ελληνοαμερικάνου φωτογράφου του National Geographic, το ετήσιο κυνήγι δελφινιών σε έναν όρμο κοντά στην Taijii, στην Ιαπωνία χρησιμοποιώντας το υψηλότερο επίπεδο επιστημονικού εξοπλισμού με σκοπό να ξεσκεπάσει ένα συγκλονιστικό παράδειγμα κακοποίησης ζώων, καθώς και μια σοβαρή απειλή για την ανθρώπινη υγεία.

Το κυνήγι των δελφινιών στην περιοχή αυτή σύμφωνα με τους κατοίκους της αποτελεί τμήμα της... παράδοσής τους και παρά τις διεθνείς διαμαρτυρίες των περιβαλλοντικών οργανώσεων συνεχίζει να συμβαίνει. Η αλήθεια βέβαια κρύβεται, όπως σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από το χρηματικό κέρδος καθώς τα παγιδευμένα σε αβαθή νερά ζώα σκοτώνονται και πωλούνται για το κρέας τους, ενώ όσα επιζήσουν πωλούνται σε μεγάλα ενυδρεία του κόσμου.

3 σχόλια:

Pansofix είπε...

μου το εχουν στειλει και σε μενα αυτο και εχω να πω μονο ενα πραγμα: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΤΗΝΩΔΙΑ!!! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!!

KANTHAR0S είπε...

Απλά τραγικό. Τραγικό.

kostas είπε...

Δεν ξερω αν ειναι καρμα αλλα ενας παλιος μου συναδελφος μου ειπε πως δεν επεσαν τυχαια οι ατομικες στην Ιαπωνια!Η συμπεριφορα τους προς τα ζωα και φυτα ητανε και ακομη και τωρα,βασανιστικη.
Δελφινια,τονοι,μπονζαι,δεσιμο των ποδιων των κοριτσιων κλπ.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails