Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Απορρυπαντικά φιλικά στο περιβάλλον!

Εξοικονομήστε χρήματα, προστατεύστε την υγεία σας, σώστε τον πλανήτη χρησιμοποιώντας την καθαριστική δύναμη της φύσης! Μερικές ιδέες για να αντικαταστήσουμε τα επιβλαβή κοινά απορρυπαντικά του εμπορίου...Κάντο όπως η γιαγιά σου!

Γενικό καθαριστικό για το σπίτι:
Διαλύουμε και ανακατεύουμε μισό φλιτζάνι ξίδι και 1/4 φλιτζανιού μαγειρική σόδα σε δύο λίτρα ζεστό νερό. Το διάλυμα διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα και καθαρίζει τζάμια, καθρέφτες, τις αποθέσεις ασβεστίου σε βρύσες και κεραμικά πλακίδια. Το ξίδι χρησιμοποιείται για απομάκρυνση λιπαρών ουσιών και μούχλας. Για λίπη μπορούμε ακόμη να χρησιμοποιήσουμε και χυμό λεμονιού.

Καθαριστικό για τζάμια:
Διαλύουμε και ανακατεύουμε δύο κουταλιές ξιδιού ανά λίτρο ζεστού νερού και καθαρίζουμε τα τζάμια χρησιμοποιώντας τις παλιές μας εφημερίδες. Ακόμα με το ίδιο διάλυμα μπορούμε να καθαρίσουμε κεραμικά πλακίδια και πλαστικές επιφάνειες όπως το εσωτερικό του ψυγείου.

Αντί για τα τοξικά αποσμητικά χώρου:
Χρησιμοποιήστε βότανα ή αιθέρια έλαια γιατί είναι φυτικά προϊόντα καθαρίζουν απολυμαίνουν και αρωματίζουν κάθε γωνιά του σπιτιού και μερικά από αυτά όπως η μέντα η λεβάντα και η Λουΐζα είναι από τα καλύτερα εντομοαπωθητικά. Τα καλύτερα αποσμητικά και αρωματικά είναι όλα τα εσπεριδοειδή, το τριαντάφυλλο, το γεράνι, η λεβάντα, το δεντρολίβανο, ο ευκάλυπτος και η μαντζουράνα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε είτε σε εγχύματα (βράζετε τα βότανα, τα στραγγίζετε και χρησιμοποιείτε το νερό) είτε προσθέτοντας 4-5 σταγόνες αιθέριων ελαίων σε ένα λίτρο νερό.

2 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Υπάρχουν πάμπολλα φυσικά προϊόντα που μπορεί ο οποιοσδήποτε να τα χρησιμοποιήσει. Πολύ σωστά αυτά που λές. Ας στραφούμε στη βιώσιμη κατανάλωση. Σημασία έχει όχι μόνο πόσο καταναλώνεις, αλλά και τι καταναλώνεις. Ας στραφούμε στην ποιότητα.

Την καλησπέρα μου!

biologion είπε...

"Σημασία έχει όχι μόνο πόσο καταναλώνεις, αλλά και τι καταναλώνεις."

Πολύ σωστά το έθεσες Κάνθαρε..σημασία έχει και η ποιότητα..σιγά σιγά θα το υιοθετήσουμε και αυτό! δυστυχώς τέτοιες αλλαγές γίνονται με αργό ρυθμό.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails